*/
Share

Pages

20100104

לזניה בקר וגבינות

ככה תכינו התקף לב קטן בזמן של שעתיים עבודה
הכמות היא שתי חמגשיות גדולות

מתחילים בציר הירקות
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים כתומים
2 פלפלים אדומים
3 גזרים
6 גבעולי סלרי ללא עלים
2 מארזי פטריות שמפניון
4 בצלים
1 ראש שום
מתחילים מהבצלים בטיגון על אש קטנה עד לצבע צהוב מוסיפים את השום ואז את שאר הירקות לא ביחד - קודם את הגזר והסלרי ואז את הפטריות ולבסוף את הפלפלים בגלל כמות הזמן הנדרשת לאידוי היא שונה. מטגנים עד לצאת כל המים וזה ציר הירקות.

מטגנים את הבשר
1 קילוגרם חזה בקר גרוס גס
1 קופסת רסק עגבניות
2 קופסאות קטנות של תרכיז עגבניות
4 ענפים של רוזמרין
מטגנים את הבשר בשמן אפשר גם על בצל ושום עד לצאת הצבע האדום ומטבלים בשום פלפל שחור ומלח. מוסיפים את רסק העגבניות והתרכיז. מטגנים על אש קטנה ומטגנים תוך כדי הוספת רוזמרין פפריקה מתוקה ואורגנו. כשה הבשר מתחיל לספוג את העגבניות מוסיפים כף סוכר לניטרול החומציות ומטגנים עד שהבשר סופג את רוב העגבניות.

רוטב הבשמל
מרכיב חיוני.
1 ליטר חלב
1 שמנת לבישול
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
ממיסים את החמאה בסיר לא קטן על אש קטנה, מוסיפים בהדרגה את הקמח שלא יווצרו גושים ומערבבים וברגע שיצרתם בצקת צהובה מוסיפים בהדרגה את החלב ואז כבר את השמנת ומטבלים ואגוז מוסקט. תהליך איטי של חצי שעה.

ועכשיו החלק החשוב, הרכבת הלזניה
600 גרם גבינת פרמזן
400 גרם גבינת קישקבל
1 חפיסת עלי לזניה
2 חמגשיות גדולות
מציבים את העלים בתחתית יוצקים שכבת בשר ומעל שכבת ירקות מפזרים גבינת פרמזן וקישקבל ויוצקים מעל את רוטב הבשמל וככה שלוש שכבות ומכניסים לתנור של מאה שמונים מעלות שחיממתם מראש ואופים כחצי שעה